Waar heb je meer last van? Corona angst of het Corona virus?

Als je goed luistert naar de mensen om je heen, naar de journaals kijkt, de kranten leest merk je dat veel mensen bang zijn en elkaar nog banger maken.

Angst voor verlies van gezondheid, van een baan, van inkomen, van sociale contacten, voor verlies van vrijheid, voor de toekomst. Angst die voorzichtigheid creëert en bij veel mensen een terugtrekkende beweging veroorzaakt. Zaken worden uitgesteld, investeringen onmiddellijk stopgezet.

Je zou bijna denken dat je er niet anders naar kan kijken.

En toch. Jij weet vast wel het verschil tussen een feit en je mentale stemming. (zie model). Een feit is een gegeven, daar verander je niks aan. Een mentale stemming of mindset bepaal je zelf.

Het Corona-virus is een feit. Het is er. Je ziet daar dagelijks de gevolgen van. De stemming waarmee je naar dit feit kijkt daarentegen, die bepaal jezelf. Je kunt kiezen uit vier stemmingen en daar is de uitdaging er een van. Dus als je wilt ben jij in staat vanuit je uitdaging naar het virus en bijbehorende gevolgen te kijken.

Hoe doe je dat?

  • Neem verantwoordelijkheid voor je eigen mentale stemmingen. Maak een onderscheid tussen de angst om te falen en het gevaar voor eigen leven. Zoek je angst op door te durven ondernemen, door gedoseerde risico’s te nemen en mijd het gevaar.
  • Durf je comfortzone te verlaten met dat waar je goed in bent. Hiermee vind je je uitdaging en ontwikkel je je wilskracht, je veerkracht, je pro-activiteit en je zelfvertrouwen. Toon lef, neem gedoseerd risico in de bedrijfsvoering, in de uitvoering van je werk. Kortom kom in actie.
  • Bereid je goed voor op de vraag: ‘Hoe gaat het met je?’ Vertel een positief en optimistisch verhaal over je toekomst als mensen je deze vraag stellen. Hiermee inspireer je jezelf en groeit je geloof in je toekomstmogelijkheden.
  • Kies je nieuwsgaring zorgvuldig en zoek vooral positief nieuws in de stroom negatieve berichten, zodat je niet geladen wordt met negativiteit.

Niemand kan in de toekomst kijken. Geloof in jouw toekomst met perspectief. Durf stappen te zetten, ideeën te lanceren, de strategie van je bedrijf om te gooien. Brainstorm meetings te organiseren. Vind jezelf opnieuw uit.

Laat je angst om te falen in je voordeel werken!


Geen blog meer missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond One Minute Coaching?
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *