One Minute Coaching: Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit

Mijn 3e boek is uit! De 2e in de serie One Minute Coaching boeken. Van het eerste exemplaar One Minute Coaching – Impact in 60 seconden zijn meer dan 6500 exemplaren verkocht.

In mijn nieuwste boek One Minute Coaching: Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit, neem ik je in 30 situatieschetsen mee naar je dagelijkse leven en houd ik je een spiegel voor. Jij staat, als hoofdpersoon, steeds weer voor een keuze. Geen keuzes van leven en dood, maar wel momenten waarop je iedere keer weer, vaak ongemerkt, wordt getoetst op wat je eigenlijk wilde toen je dit beroep of dit leven koos. En hoe je het ook anders zou kunnen doen. De One Minute Coaching manier.

1. Dagelijks verkeer

“Het is een vrij drukke ochtendspits. Er staan op dit moment meer dan 100 files. Een behoorlijk aantal daarvan is veroorzaakt door aanrijdingen. Ik noem alleen de files langer dan 10 minuten….”.

De stem van de nieuwslezer dringt langzaam tot je door. Woorden die beelden oproepen van een boze baas, van een teleurgestelde klant, van jouw onprofessionele gedrag. Je gedachten gaan terug naar het moment dat je wakker werd vanochtend.

Te laat opgestaan? Had je eerder van huis moeten gaan? Had je deze file ellende kunnen zien aankomen? Je weet hoe het werkt en toch, op sommige dagen kun je er niet zo goed mee omgaan. Je trekt net iets te hard op, je remt net wat later. Je baalt als een stekker.

En dan zinkt het in, je komt te laat. Onvermijdelijk.

Je kijkt voor je, luistert naar een liedje op de radio en je lijkt de file voor heel even te accepteren. Ineens wordt het geluid van de radio overstemd door vrij luide muziek. In je spiegeltje zie je een oranje bestelbusje dichterbij komen. Een kerel met een enorme baard zit achter het stuur. Hij zingt uit volle borst mee met de muziek. Overduidelijk genietend van het moment.

Je onderdrukt de neiging deze man in gedachten belachelijk te maken. Onder de indruk van het moment kijk je vol belangstelling naar dit compleet gelukkige plaatje. Wauw. Hoe doe je dat, vraag je je af, zo ontspannen in een omgeving met zoveel stress?

“Schat, ik sta in de file, en nu ik toch alle tijd van de wereld heb wil ik met jou graag even sparren over de komende zomervakantie. Heb jij tijd?”

“Eh ja, tuurlijk”, klinkt ze wat overrompeld.

“Wat vind je ervan als we volgend jaar met zijn allen naar Gran Canaria gaan?”

“O, leuk, maar…” en jullie beginnen een geanimeerd gesprek over de vakantie. Al pratend komen de vakantiebeelden op je netvlies, je wordt er blij van. Het voelt als een weldaad als je ophangt. Dit smaakt naar meer. En terwijl je nog geen vijf meter bent opgeschoten, pak je volkomen gelukkig je mobiel en gaat op zoek naar nieuwe audioboeken.

Een file is een perfecte plek om in het moment te zijn en tijd te nemen voor een goed gesprek, een luisterboek of een podcast.

Wat een geluk

Dit verhaal en nog 29 andere situatieschetsen vind je in mijn nieuwste boek Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit.

Wil je dit boek bestellen? Dat kan via onderstaande link.

Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit.


Geen blog meer missen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond One Minute Coaching?
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Eén gedachte over “One Minute Coaching: Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit”

  1. Ja, daar zeg je wat. Moet je wel een oranje busje èn een baard hebben!
    En dan nog een topsportmentaliteit…. wat een geluk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *